Om Nissebreven

Det finns många olika sorters nissebrev på marknaden, med olika nivå av bus och krav på engagemang. Våra nissebrev är skrivna med ett enkelt språk, och med små, enkla bus och uppdrag som går lätt att genomföra även om du har en stressig vardag. Vi har skrivit breven för att alla ska lyckas, helt enkelt.

Lagom med bus
Nissen hittar ibland på bus, som att försöka sig på att baka, lek med gosedjuren eller välja kläder till barnet. Kanske har det blivit lite stökigt under natten, när nissen varit i farten? Busen kan handla om att du ska göra små fotspår av till exempel mjöl eller sand på några ställen, eller att lägga fram lite smulor eller annat som tomten kan äta. 

Nyfikna frågor
Nissen är också väldigt nyfiken, och vill gärna lära sig mer om alldeles vanliga barn. Därför ställer nissen frågor om vad barnet tycker och tänker om olika saker. Frågorna ger er en mysig stund tillsammans, och om du vill kan du skriva svaren på frågorna på baksidan av breven och lämna kvar hos tomten. Sedan kan du spara breven som ett minne!

Vad är Nissebrev?

Nissebrev är precis vad det låter som: små, små brev från en tomtenisse. Kanske har du sett de små dörrarna som man kan sätta på väggen, vid golvet? Bara fantasin sätter gränser när det kommer till hur mycket saker nissen kan ha: en liten stege, en egen spark, en liten chokladkopp, träskor, en stol, skidor och mycket mycket mer finns att köpa färdigt - eller pyssla själv!

Ett brev om dagen
Nissebreven ger nissedörren en extra dimension, och gör nissen ännu mer närvarande. Från den första december och fram till julafton lämnar nissen ett litet brev om dagen till familjens barn. I brevet berättar nissen om sitt liv som tomtenisse, hur det är i tomtens verkstad och vad man gör hela dagarna på Nordpolen. 

Om oss

Nissebreven är skriva av oss på Glimra Förlag. Glimra är ett svenskt förlag som funnits i femton år, och vi ger ut presentböcker och fyll-i-böcker för livets alla viktiga och vanliga dagar. Hos oss hittar du flera böcker för det första året, den populära Födelsedagsboken och fina fyll-i-böcker att ge till mamma, pappa eller den du älskar allra mest. Läs mer om oss och se alla våra böcker här!