Hur mycket ska man busa?

En nisekalender blir väldigt mycket det du väljer att göra den till, och vad man vill är förstås olika för olika personer. Där en del vill ha mycket bus och tokigheter vill andra ha mer berättande brev där man som vuxen inte har några mer krav på sig än att lägga fram ett brev om dagen. 

Våra nissebrev har ett stort språkligt fokus, och en stark röd tråd. Det är väldigt lite bus som är tvingande och det betyder att det är väldigt få saker som krävs av dig som vuxen. Det betyder inte att du inte kan busa - för det kan du förstås! Även om buset inte nämns i brevet går det ju bra att hitta på något. Våra brev är annars lite mer fokuserade på att skapa kreativa tankar och att verkligen få fundera på och fantisera om vem tomtenissen är. Därför innehåller varje brev en fråga som man kan prata om i familjen. Till exempel kan frågorna vara:

  • Vad gör dig glad?
  • Hur kan man göra för att vara snäll mot någon?
  • Om du fick vara uppe hur länge du ville, vad skulle du göra då?
  • Vad tycker du bäst om, att ha det städat eller stökigt?
Om du och barnen vill kan ni skriva svar till tomtenissen, och brevväxla på riktigt!

Kommentera gärna: