Finaste nissedörren

Bild från Panduro Hobby Bild från Panduro Hobby

Det finns hur många fina nissedörrar som helst och när du väl har dörren kan du pynta hur mycket som helst runt omkring den. Nissedörrar finns på en massa olika ställen, till exempel Panduro, Rusta, CC hobby och Linas glädjeyra till exempel.
 

När du väl har valt nissedörr måste du välja var du ska ha den. Många har den nere vid golvet, med en liten stege till, men har man små barn eller nyfikna husdjur kan det vara svårt för nissen att få vara ifred i sitt bo. Därför kan det vara en bra idé att sätta nissedörren lite högre upp, till exempel på en tavelhylla eller ett skåp. Då kan nissen ha en liten  repstege för att ta sig ner och upp!

En del dörrar går att öppna, och då måste du också fundera över om du ska ha något bakom dörren. Många väljer att sätta upp en fin bild på innanför dörren, av ett vackert landskap eller ett mysigt nissebo. Tycker barnen  att det är konstigt att det inte går att gå in? En förklaring kan vara att nissen är magisk och den enda som faktiskt kan gå in genom dörren... :-)

Till sist vill jag också passa på att säga att man inte MÅSTE ha en dörr. Nissen kan faktiskt lika gärna bo i skafferiet, under soffan eller på något annat mysigt ställe. Fantasin kräver ingen rekvisita!

Hur gör ni? Har ni en dörr, och hur tänker ni i så fall kring vad som finns bakom dörren?

Etiketter: nissedörr nissehus

Kommentera gärna: