Vilka nissebrev ska jag välja? Eller ska jag skriva själv?

Det finns många olika nissebrev, och även om alla har det gemensamt att de är brev från en tomtenisse så är de väldigt olika, både till utseende och innehåll.

En del nissebrev ser lite gammaldags ut, på pergaments-liknande papper, medan andra är lite mer moderna i utformningen. Många har en lite amerikansk känsla, med en tomtenisse som är lite lik Elf on a shelf eller de typiska nissarna från Tomtens julverkstad (ni vet den tecknade filmen på julafton). En gissning är att många väljer just utifrån utseende, så att man får nissebrev som passar den egna smaken.

Nissebreven skiljer sig också åt en del i innehåll, till exempel hur mycket bus det är i dem. Jag tror att det är smart att välja ganska mycket utifrån den saken, iallafall om du inte gillar att busa så mycket. Annars är ju risken att det blir svårt att leva upp till breven, eller att de inte passar in om ni till exempel är bortresta eller sjuka någon dag.

Om det är svårt att hitta exakt vad du önskar i nissebreven kan det kanske vara en idé att skriva egna - om du har en del tid över och känner dig kreativ. Då kan du styra precis vad nissen hittar på och hur hen är. Det är förstås tidskrävande, och kanske känns det oöverstigligt att skriva 24 olika brev, men tänk på att alla inte behöver vara färdiga den första december. Skriv för en vecka i taget till exempel :-)

Hur väljer du nissebrev? 

Kommentera gärna: